Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine Matic so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Matic, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem Matic d.o.o. in kupcem. Kupca zavezujejo Pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa. Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Opredelitev pojmov

Uporabnik je vsak, ki brska po naših spletnih straneh, ne glede na to ali je to fizična oseba ali pravna oseba oziroma njen zastopnik ali pooblaščenec;

Kupec je tisti uporabnik spletne strani, ki so odloči za nakup katerega koli izdelka iz naše ponudbe.

Ponudnik: Matic d.o.o., Hotavlje 7b, 4224 Gorenja vas, ID za DDV: SI36616621

Spletna stran www.kmetija-matic.si, je namenjena predstavitvi izdelkov in storitev, ki jih proizvaja oz.ponuja ponudnik, spletna trgovina pa nakupu s strani uporabnikov.

Ponudba izdelkov

V trgovini so predstavljeni vsi izdelki, ki jih ponudnik ponuja. Zaradi prodaje po več kanalih pa se lahko zgodi, da v trenutku oddaje spletnega naročila določenega izdelka ni več na zalogi. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil v najkrajšem času.

Prikazane cene v spletni trgovini vsebujejo DDV.

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje podatke:

Postopek nakupa

  1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.kmetija-matic.si izberite izdelek in kliknite na gumb ''Dodaj v košarico''. Ob tem se v desnem zgornjem kotu prikaže vsebina košarice z vsemi dodanimi izdelki in količinami. Če želite nadaljevati nakupovanje, poiščite izdelke, ki jih želite dodati v naročilo. Če želite zaključiti nakup, v prikazani košarici kliknite na ''Na blagajno'' in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico, kjer so prikazani vsi izbrani izdelki, količine, cene izdelkov, strošek poštnine in skupna vrednost naročila.
  1. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.kmetija-matic.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in pri izdelku, ki ga želi odstraniti klikne ''odstrani''.

PODATKI O PLAČNIKU:

  1. e-mail naslov
  2. ime in priimek
  3. naslov
  4. poštna številka in kraj
  5. v kolikor je kupec podjetje, obkljukajte kvadratek in pojavita se dve dodatni polji za vnos: v prvem polju izberete ali je vaše podjetje davčni zavezanec ali ne, v drugo polje pa vpišete davčno številko podjetja

PODATKI O PREJEMNIKU

V kolikor je plačnik isti kot prejemnik je potrebno vnesti le še kontaktno telefonsko številko. V nasprotnem primeru pa vnesete ime in priimek prejemnika ter naslov na katerega želite, da se naročeni izdelki dostavijo.

NAČIN PLAČILA

Trenutno je omogočeno le plačilo po predračunu.

  1. Zaključek naročila: Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Na elektronski naslov boste prejeli sporočilo s potrditvijo naročila in predračunom. Preverite tudi mapo s promocijami ali spam.''
  1. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto ter predračun. Izdelki bodo odposlani v največ 3 delovnih dneh od prejema nakazila na TRR.
  1. V primeru naročila nad vrednostjo 80 EUR vam zagotovimo brezplačno dostavo, ki jo bomo izvedli sami ali preko dostavne službe. V primeru, da bo dostavo izvajalo podjetje Matic d.o.o., obstaja možnost, da bo za izvedbo le-te potreben daljši čas, in v takih slučajih bo podjetje stopilo v kontakt s kupcem, da se dogovorita glede dostave.

Stroški dostave:

   

do 2 kg

2,00

nad 2 kg do 5 kg

3,00

nad 5 kg do 10 kg

4,00

nad 10 kg do 15 kg

5,00

nad 15 kg do 20 kg

6,00

nad 20 kg do 25 kg

7,00

nad 25 kg do 30 kg

8,00

nad 30 kg do 40 kg

10,00

nad 40 kg do 50 kg

12,00

nad 50 kg do 60 kg

14,00

nad 60 kg do 70 kg

16,00


Pri na nakupu nad 80,00 € stroška dostave ne zaračunamo.

Možen pa je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja Matic d.o.o. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Veljavnost predračuna je 5 dni, v kolikor v tem roku ni poravnan se naročilo prekliče.

Izdaja računa

Matic d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca oz. kupec prejme fiskaliziran račun skupaj s pošiljko ali na elektronski naslov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@kmetija-matic.si) nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago (kot paket brez odkupnine) na naslov: Matic d.o.o., Hotavlje 7b, 4224 Gorenja vas. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom najpozneje v 14 dneh vrne kupnino z nakazilom na TRR, ki ga potrošnik sporoči v pisni obliki ob vračilu blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Odgovornost za stvarne napake

Stvarna napaka je kadar:

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Varnost

Matic d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

Matic d.o.o. bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Matic in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Matic d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Matic d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Matic d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Zadnja sprememba: 1.4.2020